Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 339

Kysy autoista - kysymys 339

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,

mitä tehdä autolle, jonka moottorista kuuluu metallinen särinä?Särinää kuuluu hieman käyntiäänessä auton ollessa paikallaan, mutta ongelma korostuu tietyissä kierrolukemissa. 1500 kierrosta antaa auton liikkeellä ollessa todella pahan särähdyksen, joka vaimeneejälleen saavutettaessa 2000 kierrosta.

Auto vm 94 Honda Civic ja se on toiminut ilman isompia ongelmia tähän asti. Mikään varoitusvalo ei pala ja öljyt yms. näyttäisivät olevan kunnossa. Mietityttääuskallanko sillä vielä ajella ettei hajoa lopullisesti.

Kiitos vastauksestanne!

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä se särinä pitäisi kuulla ihan omin korvin, ennen kuin siitä uskaltaa sanoa mitään tarkempaa. Se voi tulla jostakin apulaitteesta, esim. laturista. Syynä voi olla myös pakoputki tai suojukseensa osuva hammashihna. Suosittelisin kuitenkin ottamaan pikimmiten selville, mistä ääni tulee, jotta kone ei hajoaisi käsiin aivan turhaan.

Julkaistu: 23.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.