Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3387

Kysy autoista - kysymys 3387

Tapio Ketonen

Kysymys:

Eikö maahantuojan tarvitse hyvittää viallisesta johdotuksesta aiheutunutta tuhoa muuten kuin korjaamalla. (palo)arvon laskua ja autottomuutta? puhelu+muut kulut

Näytä vastaus

Vastaus:

Asia ei ole aivan yksiselitteinen. Aika usein takuuehdoissa on tuon tyyppiset asiat rajattu takuun ulkopuoellle. Esimerkiksi sijaisautoa ei yleensä anneta. Toki myyjäliike voisi tämän asian hoitaa hyvänä asiakaspalveluna. Toisaalta taas kuluttajansuojalain mukainen myyjän vastuu ymmärtääkseni voisi kattaa nämäkin vahingot. Jos kyseessä on palovahinko, korvauksia voisi hakea myös auton palovakuutuksesta.

Arvon laskeminen on aika vaikea asia näytettäväksi toteen. Puhelukulut taas ovat sellaisia, että niistä on peräti vaikea saada yleensäkään korvauksia, mutta eipä niissä normaalitapauksissa ole kysymys merkittävistä summista, maksimissaan jokunen euro. Pitempien puhelinhöpinöiden liittyminen asiaan pitäisi pystyä jotenkin perustelemaan.

Julkaistu: 9.5.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.