Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3385

Kysy autoista - kysymys 3385

Tapio Ketonen

Kysymys:

Oletteko testanneet Magnofuel nimistä laitetta? Jos olette niin oliko se sanojensa mittainen. Jollette ole niin voisitteko testata?

Näytä vastaus

Vastaus:

Emme ole, emmekä aio testata. Laitetta kaupitteleva nettisivu löytyy mm. osoitteesta www.maneno.com. Sitä tutkimalla käy selville kymmenessä sekunnissa, mistä on kysymys.

Saksankielisellä sivulla kehutaan, että laite on TÜV:n tutkima ja hyväksymä. Tutkimusselostuksesta kuitenkin selviää, että TÜV on todennut, ettei vehkeen asentamiselle ole esteitä, kunhan se vain kiinnitetään tukevasti. Samalla painotetaan, ettei lausunnolla oteta minkäänlaista kantaa laitteen vaikutukseen päästöjen tai kulutuksen vähentämiseen.

Itse vehje ja siitä annetut kehut ovat sitä samaa luokkaa kuin sadossa muissa vastaavissa laitteissa. USA:ssa on tällaisille annettu markkinointikieltoja uhkasakon uhalla, koska myyjät ovat esittäneet sellaisia väitteitä saavutettavista säästöistä, joita ei voida näyttää toteen.

Julkaistu: 9.5.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.