Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 335

Kysy autoista - kysymys 335

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, eikö OPEL:in merkkihuoltoliikkeeltä voi vaatia taitoa tunnistaa viallista/virheetöntä vesipumppua?Opel Vectrassani (vm. 97, 2.0 TDI) oli nestevuotoa, jonka em. liike sanoi johtuvan vesipumpusta.He vaihtoivat vesipumpun, mutta kun vuoto jatkui… vaihtoivat taas vesipumpun (maksaa merkkiliikkeessä 128 EUR, kun tarvikeliikkeessä 49 EUR).Tämän jälkeen sanoivat kannentiivisteiden olevan rikki ja ehkä kannenkin.Kuuden huoltokerran jälkeen käy ilmi että vika onkin jossain pikkutiivisteessä, jota en muista, mutta jonka hinta hukkuu minimityöveloitukseen.Kysyn sen takia että olen vaatimassa vahingonkorvausta noista turhista huolloista perustuen siihen että tämä huolto ei kuulemma ole tarkistanut näiden vesipumppujen toimivuutta ja sen vuoksi katson että tämän huolimattomuuden takia olen joutunut kärsimään taloudellisesti sekä huoltotöiden, turhien vesipumppuostojen kuten myös matkakustannusten osalta.

nimim. “tähän asti kiltti ei-autofriikki”

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei muuta kuin korvausvaatimus sisään. Jos korjauksissa on käytetty alkuperäisosia, jo niiden takuun pitäisi vastata, mikäli pumppu joudutaan uusimaan kovin pian.

Julkaistu: 24.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.