Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3347

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikähän mahtaa olla vikana autoni BMW E36 320Ci:n kauko-ohjatussa keskuslukituksessa, kun tarvike-avain toimii, mutta ei sekään oikein ja alkuperäinen avain ei toimi ollenkaan?

Tarvikeavaimella lukittaessa kerran menee lukkoon ja avautuu moitteita, mutta seuraavaksi lukkoon laitettaessa, avautuvat lukot hetken päästä itsestään. Sitten joutuu painamaan kolme kertaa eikä mitään tapahdu, sitten toimii taas kerran kunnolla ja taas avautuu itsetään ja jälleen kolme kertaa “tyhjää” jne.

Ja niinkuin jo edellä mainitsin niin alkuperäisestä avaimesta painamalla ei tapahdu mitään.

Näytä vastaus

Vastaus:

Vaikuttaa siltä, että avaimet kaipaavat ehkä uutta paristoa ja ilmeisesti myös uudelleen ohjelmointia.

Avaimien ohjelmointi on opastettu mm. Audata Oy:n Tekniset tiedot 2002 kirjassa. Kirjan voi tilata osoitteesta www.autodata.fi. Ongelmana vain on se, että teos maksaa 105 euroa plus alv 8% eli 113,40 euroa plus posti ym. kulut. Toinen ongelma on, että ongelma ei välttämättä selviä kirjan ohjeilla. Avain voi kaivata ohjelmointia huoltotesterillä. Niinpä viisainta on käydä merkkikorjaamolla avainten kanssa.

Julkaistu: 25.4.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.