Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3341

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan seat alhambran v.99, toissapäivänä huomasin sellaisen ongelman että lämmityslaite puhaltaa mutta vaikka säätimestä vääntää ei puhallusilma muutu kylmä-lämmin vaan se on samanlaista kokoajan…..samassa säätimessä on myös ilmastointi joka toimii painamalla säädin pohjaan, se toimii kyllä hienosti.

Auto on alkuperäinen suomalainen ja lämmityslaite on toiminut moitteetta tähän saakka. Mitä kannattaisi tehdä , voisitko itse tutkia jotenkin ja mahd.myös korjata vai onko pakko viedä heti merkkikorjaamoon joka on sikakallista touhua….

kysyisin samalla että kun etupaneelissa on takaikkunoiden sähkönostimet toinen puoli ei nouse tästä painikkeesta mutta takaa omasta oven painikkeesta kyllä, olisiko kytkimessä vikaa vaiko peräti sähköissä…..tuossa seatissa noita sähköongemia kun on riittänyt kiitettävästi niin hyvä auto kun muuten onkin :-)

Näytä vastaus

Vastaus:

Lähtökohta on tietenkin se, että jos pitää kysyä, voiko tehdä tai tutkia, niin vastaus on kielteinen. Taitaa olla vähempien vaikeuksien tie jättää suosiolla asia sellaisen tutkittavaksi, joka osaa ja tuntee homman. Tutkiminen ei onnistu paikkoja availematta, ja se on hankalaa, ellei tiedä tarkkaan, miten osat irtoavat. Jo yhdenkin osan rikkominen voi tulla kalliimmaksi kuin korjaamokäynti.

Kuuleman mukaan Volkswageneissa on ollut yleistä, että lasinnostimien kytkimissä on ollut vikoja. Siitä lenee kysymys nytkin. Saksan vikatilastojen mukaan kolmikko Ford Galaxy, Seat Alhambra ja Volkswagen Sharan, jotka ovat yksi ja sama auto, on niitä huonoimpia autoja Saksan maanteillä. Tosin Chrysler Voyager vie vielä näistäkin voiton vikojen määrässä.

Julkaistu: 22.4.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.