Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3340

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tässäpä kysymys, että mitä mieltä olet seuraavasta; auto Renault Laguna HB, 1.8, vm -02, ajettu 27 tkm, takuu voimassa vielä 1/2 vuotta. Nyt kesärenkaat alle vaihdettaessa huomasin etusisälokarin etuosassa tulleen reiän, noin 5 cm halkaisijaltaan, heti tuota menin näyttämään paikalliselle merkkikorjaamolle jossa todettiin, että siihen on osunut jokin, mutta ei kuulu takuun piiriin.

Tiedän, ettei sitä ole millään tavoin itse aiheutettu, koska autolla ei ole muita käyttäjiä ja itse sitä en ole aikaan saanut. Epäilen kiveniskemäksi tätä ja uskoisin että sisälokasuoja on juuri sitä varten, että sen pitäisi kestää ja estää kivien iskemät suoraan peltipinnalle.

Siispä mitä mieltä olet, kannattaako jatkaa takuuseen vaatimista kenties muuta kautta?

Näytä vastaus

Vastaus:

Takuuehdoissa on yleensä rajattu kaikki ulkoisten tekijöiden aiheuttamat vauriot pois. Eli turha yrittääkään saada takuuseen, olkoonkin että materiaali lienee turhan haurasta Suomen oloihin. Tilanne on vähän sama kuin jos taivaalta putoaisi meteoriitti ja menisi katosta läpi. Ulkopuolinen tekijä sekin.

Julkaistu: 21.4.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.