Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3337

Kysy autoista - kysymys 3337

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä mieltä olet tuulilasin sävyraidasta (harmaa tai musta raita tuulilasin yläosassa)?

Itselläni on edessä tuulilasin vaihto ja ajattelin vaihtaa Octaviaani sävyraidallisen tuulilasin. Olen kuitenkin aika pitkä (192 cm) ja aloin miettiä, että mahtaako. ko. raita tulla häiritsevästi näkökenttään, kun pää hipoo melkein auton kattoa. Käytännön hintaeroa normaalin ja raidallisen tuulilasin välillä ei juurikaan ole.

Onko ko. raidasta käytännön hyötyä eli onko muuta etua kuin ulkonäöllinen? Auringon paistaessa aurinkolipan joutuu kuitenkin kääntämään eteen. Tilannehan voi muuttua jopa päinvastaiseksi eli huonompaan suuntaan, mikäli joudun katselemaan liikennettä sen harmaan alueen läpi.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kuten toteat itsekin, raita ei pysty estämään häikäisyä. Mutta antaahan se ulkonäköä, ja mitäpä turhamainen suomalainen ei olisi valmis kärsimään ulkonäön takia!

Suosittelisin, että otat selville, miten alas raidan alareuna ulottuu ja kokeilet vaikkapa vetämällä siihen kohtaan liituviivan, miten tuo raja osuisi käytännön ajotilanteissa näkökenttään.

Julkaistu: 20.4.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.