Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3336

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen tässä miettinyt tehdä autooni pientä tuninghommaa moottorin puolelle.Autoni on Honda Accord 1.8si v.98. Mitä kannattaisi tehdä että saisi suht helpolla vähän enemmän heppoja. Ja mistä saisi hyviä osia. Vai maksaako vaivaa ruveta tuommoseen autoon edes näpertämään mitään.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän se ainakin maksaa, hyödyn kanssa on vähän niin ja näin. Käytännössä edullisimpia ovat ns. lastuviritykset, mutta turbottomaan autoon niistä on perin vähän hyötyä. Sen ovat viranomaisetkin todenneet, koska turbottomaan autoon tehtävää lastuviritystä ei vaadita muutoskatsastettavaksi.

Moottorin toiminta on niin tiukasti elektroniikan käsissä, etteivät vanhat virityskikat juurikaan tuo lisätehoa. Ainakin sitä kautta saatavat lisähevosvoimat – tai kilowattejahan ne ovat jo olleet tuollaiset reilut 25 vuotta – ovat siivottoman kalliita.

Melkeinpä suosittelisin sijoittamaan virittelyosien sijasta kaksilitraisen hankintaan, taitaa tulla lisätehoa halvemmalla.

Julkaistu: 20.4.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.