Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3284

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitäs mieltä olisit jos haettaisin saksasta grand voyagerin,ehhä vuosimallia 97-99, osaatko yhtään arvioida mitä sille tulisi veroa jos kone olisi se 3,3 litrainen…

Mitä luulet minkä verran voisin pyytää autostani joka on nissan primera 2.0i,vm-97,ajettu 98.000km,4xsähkölasit,2xairbag,irrotteva vetokoukku,2xrenkaat(toisissa aluvanteet,molemmilla renkailla ajettu 1 talvi ja 1 kesä)huoltokirja, lohk.lämm+sis.pistoke, ym,pientä herkkua…ja voisitko kertoa jotain vinkkejä tuohon voyageriin tai haukkuja/kehuja…tyyppiviat?

Tässä olisi paljon kysymyksiä,mutta toivon että ehtisit vastaamaan sillä olisi minulle TODELLA suuri merkitys.

Näytä vastaus

Vastaus:

En osaa arvioida enkä edes ryhdy arvailemaan. Katso Tullin tekemistä päätöksistä, millaisia verotusarvoja siellä on käytetty, niin voit saada jonkinlaista osviittaa. Tullin veotuspäätöksiä löytyy osoitteesta www.tulli.fi, linkki vie suoraan taulukkosivulle.

En liioin ryhdy ottamaan kantaa autosi hintaan. Pyytäähän voit mitä tahansa, mutta on eri juttu mitä siitä voi saada. Tuulilasin käytettyjen autojen hinnasto kertoo, millä hinnalla normaalikuntoisen ja -varusteisen auton voi ostaa autoliikkeestä pääkaupunkiseudulla suoralla käteiskaupalla ilman vaihdokkia.

Jos myyt autoasi yksityishenkilönä, ostaja on paljon huonommassa asemassa, kuluttajansuojalaki ei anna turvaa. Niinpä yksityiseltä ostettavasta autosta ei kannata maksaa yhtä paljon kuin liikkeestä ostettavasta. Auto on myytävä halvemmalla. Tilannetta vaikeuttaa vielä sekin, että myydessäsi tuskin haluat ottaa vanhaa romua vaihdossa. Yksityisen ei liioin kannata antaa maksuaikaa, voi olla, että auto menee ja rahat jäävät tulematta.

Voyagerin saanee Saksasta aika edullisesti, sillä se on todettu jokseenkin kaikissa vikatilastoissa ylivoimaisesti markkinoiden huonoimmaksi autoksi. Esimerkiksi TÜV:n katsastustilastoissa sen vikamäärä ylitti jopa Ladan viat.

Julkaistu: 31.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.