Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3277

Tapio Ketonen

Kysymys:

Eli mulla on Honda civic Gti 1.5 vm-87=ruisku ja se ei käy kuin kolmella pytyllä… 1 pesään ei tule kipinää… tulpat,virranjakaja ja johdot vaihdettu… Puola ilmeisesti toimii, kerta muihin kolmeen tulee kipuna…

onko kellään ollut vastaanvanlaisia vikoja ja mistä kannattaisi vikaa lähteä etsimään…? itsellä meni jo sormi suuhun… korjaamon miehet sanoivat että joku sähkövika, mutta mistä se voisi johtua? ruiskunohjausboxista`???

Asialla aika kiire joten voitteko laittaa mahdollisia vika/korjausneuvoja myös mailiini: artgsm99@jippii.fi tai sitten suoraan tänne… kiitokset avusta jo etukäteen…

Näytä vastaus

Vastaus:

En muista, millainen sytytysjärjestelmä Hondassa on, mutta se lienee vielä perinteinen eli tavallinen pyörivä virrajnjakaja jakaa kipinää vuorotellen eri johtimille. Siinä ei ole mitään sellaista hienoa elektroniikkaa, että yhden sylinterin kipinä voisi systemaattisesti jäädä pois, joten jokin muu syy kuin elektroniikkaboksi on selitys.

Vian etsintä kannattaa aloittaa virranjakajan kannesta. Jos siinä on likaa tai pienikin halkeama, kipinä karkaa sitä pitkin maahan. Tarkasta erityisen huolellisesti sen pimeän sylinterin navan ympäristö sekä sisä- että ulkopuolelta. Virranjakajan kansi kannattaa kyllä uusia aivan suoraan, ellei sitä ole siinä jakajaa vaihdettaessa jo uusittu.

Ellei kannessa ole vikaa, ota se mykän sylinterin tulpanjohto irti ja kiinnitä siihen sytytystulppa, kiinnitä se moottorin päälle siten, että tulpan runko on päällystämättömässä metallissa kiinni. Voit käynnistää auton ja seurata, hyppiikö kärkien välissä kipinä. Jos hyppii, niin vaihda pimeän sylinterin sytytystulppa vaikka vanhaan ja kokeile taas.

Mutta kaikesta huolimatta syy ongelmaan voi olla sekin, ettei se ykkösen suihkutussuutin toimikaan. Palamiseen kun tarvitaan kipinän lisäksi myös bensaa. Sen suuttimen toiminnan kokeileminen ei kuitenkaan ole suotavaa, voit polttaa koko härvelin, jos irrotat suuttimen ja alat starttailla. Viisainta viedä auto tai suuttimet korjaamoon. Voihan sitäpaitsi olla, ettei suuttimelle tule ollenkaan sähköä. Sekin kannattaa selvittää.

Noita pyyntöjä sähköpostin lähettämisestä on turha jättää, aika ei riitä vastaamiseen sähköpostilla. Nytkin näitä kysymyksiä on vastaamattomina jonossa noin 900. Jos jonkun vastauksen keksin, mieluummin ja samalla vaivalla laitan sen tänne palvelemaan muitakin.

Julkaistu: 28.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.