Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 327

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,onko muut huomanneet uutta Mazda 6 katsellessaan, että vaihtoautohyvitys omasta on olemattoman ja mitättöman välimaastossa. Itselläni on kaksi kirjallista tarjousta muutaman viikon sisällä ensimmäisessä hyvitys Jyväskyläläisessä VW autossa oli 19801 eur ja eilen saatu tarjous Jyväskyläläisestä Mazda liikkeestä 15900 eur! Ero 3901 eur eli yli 23 tmk. Ovatkohan Mazda myyjät nyt innosta pinkeänä kun kerrankin heillä on kilpailukykyinen auto keskiluokkaan vai mistä moinen tökerö yritys ?

t: Jouni Järvinenps. tämän voi julkaista

Näytä vastaus

Vastaus:

Voihan tilanne todellakin olla tämä. Kauppiaat ajattelevat usein aika lyhytnäköisesti. Tietysti jos tilanne on se, ettei uusia kuutosia ole saatavana riittävästi, yksi tapa saada kysyntä ja tarjonta tasapainoon on tarjota niin vähän vaihdossa, että kauppoja ei synny liiaksi ja jos syntyy, silloin katteet ovat kohdallaan.

Tietysti on niinkin, että autoverotuksen muutosta odoteltaessa autoliikkeet ovat aika epävarmoja siitä, mitä käytetyistä pitäisi tarjota. Iso vaihtoautovarasto on suuri riski, ja jos nurkissa jo sattuu olemaan vastaavia autoja, silloin hyvitys on tietenkin aika olematon.

Eräs syy voisi myös olla se, että Mazda 6 saattaa olla hinnoiteltu myyjän kannalta tiukasti. Tämä tarkoittaa, että auton hinnassa ei ole turhan paljon myyntikatetta, jolloin siitä ei riitä kattamaan käytetystä maksettavaa ylihintaa.

Lopullisen hinnan tietenkin ratkaisee välirahan suuruus, ei vaihtohyvitys. Jos tarjous on Passatista, sen lähtöhinta on melko lailla korkeampi kuin Mazda 6:n. Autothan ovat suunnilleen saman luokan pelejä.

Julkaistu: 25.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.