Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3251

Tapio Ketonen

Kysymys:

Lähden mahdollisesti perheen kanssa ensi kesänä autoreissulle Skotlantiin. Päähäni putkahti ajatus hakea samalla auto Saksasta. Tarkoitus olisi tehdä reissu uudella autolla, jättää oma auto viikoksi Saksaan ja tulla kahdella autolla kotiin.

Voiko Saksan siirtokilvillä tehdä viikon reissua Euroopassa ilman, että siihen puututaan ( Belgia, Hollanti, Iso-Britania )? Takaisin tullessa on ajettava Saksan läpi. Miten siellä suhtaudutaan autoon, joka palaa maahan siirtokilvillä, vaikkakin vain läpiajoa varten? Myöntävätkö vakuutusyhtiöt kaskoa tälläistä reissua varten?

Näytä vastaus

Vastaus:

Saksan vientirekisteröinti on voimassa koko Euroopassa ja jopa ulkopuolellakin. Suomi ei tosin ilmeisesti kuulu Eurooppaan, sillä täällä saksalaiset kilvet eivät ole voimassa silloin, jos ratissa on suomalainen. Tai ovathan ne voimassa, mutta suomalainen ei saa ajaa täällä saksalaisilla kilvillä.

Autolla voi mainiosti tehdä pitemmänkin reissun. Saksan vientikilvet ovat voimassa vähintään kaksi viikkoa, se on lyhin aika, joksi ne voi saada. Autolle on otettava saksalainen vientikilpiin liittyvä vakuutus. Kilpien viimeinen voimassaolopäivä on merkitty kilven oikeassa päässä olevaan punaiseen osaan.

Autoon voi ottaa jatkuvan kaskon suomalaisesta yhtiöstä. Asiasta pitää sopia etukäteen oman vakuutusyhtiön kanssa. Kun auto on ostettu, sen tiedot kuten merkki, malli ja alustanumero pitää ilmoittaa vakuutusyhtiöön, se käy kätevimmin faksilla autoliikkeestä.

Julkaistu: 22.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.