Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3239

Kysy autoista - kysymys 3239

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin uuden auton ja olisi kysymys vahauksesta. Olen lukenut jonkin verran juttuja vahauksesta ja niissä tulee esiin sellainen asia, että muovihelmoja ei pitäisi vahata, vaan ne pitäisi suojata vahauksen ajaksi. Mutta autossani on maalatut helmat, joten miten menetellä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Maalatut muoviosat voidaan ja kannattaa vahata aivan kuten peltipinnatkin. Niiden käsittelyssä ei ole mitään erikoista. Maalaamattomille eli siis mustille muovipinnoille sen sijaan ei kannata päästää vahaa vähääkään, ne muuttuvat harmaiksi.

Mustat muovipinnat kannattaa ennen vahaamista käsitellä muovinhoitoaineella. Se tukkii huokoset ja estää vahaa tunkeutumasta niihin eli siis suojaa muovipinnat. Kun auto on vahattu, muoviosat kannattaa vielä uudelleen käsitellä sillä samaisella hoitoaineella, jolloin pintaan joutunut vaha pyyhkiytyy samalla pois ja mustat osat jäävät mustiksi.

Julkaistu: 20.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.