Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3236

Kysy autoista - kysymys 3236

Tapio Ketonen

Kysymys:

Havaitsin pesun yhteydessä maalipinnalla hyvin pieniä ruostepilkkuja. Ovatko ruostepilkut tien pinnasta irronneita metallihiukkasia, jotka ovat ruostuneet maalipinnalle vai onko ruoste jo läpäissyt maalipinnan? Mitä toimenpiteitä suosittelet? Auto on Nissan almera vm.01

Näytä vastaus

Vastaus:

Mitä ilmeisimmin nuo ovat juuri tiepölystä peräisin olevia metallihiukkasia. Ne ruostuvat vaikka muovipuskureissa, ja jos miään ei tehdä, ruoste tnkee maalipnnasta läpi.

Paras keino noiden poistamiseksi on kunnollinen vahaus oikealla eli puolikiinteällä vahalla. Vahan liuotin irrottaa lian, ja mekaaninen hankaus vahaa levitettäessä irrottaa hiukkast. Vaha täyttää syntyneet kolot ja estää ilman hapen pääsyn mahdollisesti jo rikki menneen maalipinnan läpi metalliin.

Kunnollinen vahaaminen edes kaksi kertaa vuodessa tekee tosi hyvää maalipinnalle. Pesukoneissa käytetty vaha ei hyödytä muita kuin huoltoasemaa, auton maalipintaa se ei suojaa. Juuri noiden hiukkasten takia autoa ei kannata pestä harjattomilla pesukoneilla, niissä eivät lika- ja metallihiukkaset irtoa.

Jatkuva pesettäminen harjattomassa pesukoneessa pilaa maalipinnan – maalipinnan kannalta harjakone on paljon parempi, vaikka jotkut joko tietämättömyyttään tai sitten ahneuttaan toista väittävät.

Muuten, se Almara kannattaa viedä myös rusoteenestoon, ellei sitä ole jo käsitelty. Tehtaan jäljiltä Almeran alustan suojaus on kelvoton. Katsopa Almeran alustakuvaa osoitteesta www.finikor.fi!

Julkaistu: 20.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.