Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3234

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mikä on talvirenkaan virallinen määritys? Vaaditaanko MS merkintä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Talvirenkaalle ei ole Suomen laissa annettu määritelmää, mutta sen pitää olla valmistajan talvikäyttöön tarkoittama. Tästä on yleisimmin tunnuksena merkintä M+S. Käytännössä juuri tuo merkintä on se, jonka avulla maantiellä tehtävässä tarkastuksessa viranomainen saa selville, onko kyseinen rengas talvirengas.

Scandinavian Tire & Rim Organization eli STRO julkaisee mm. rengasnormeja ja jakaa muutakin rengastietoutta. Heidän nettisivuillaan www.stro.nu/ on painike Talvirenkaat, jota painamalla avautuu luettelo valmistajien talvikäyttöön tarkoittamista renkaista. Suomenkielisellä sivulla oleva luettelo on toista vuotta vanha, mutta ruotsinkielisellä sivulla julkaistu on peräisin tältä vuodelta. Luettelo sisältää vain STRO:hon kuuluvien yritysten edustamat rengasmerkit, joten se ei ole täydellinen.

Julkaistu: 18.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.