Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3223

Kysymys:

Onko luottamista autokaupan myymään Audi A3, joka on tuotu Saksasta? Vm. on -98 ja ajettu muka 80 tkm. Osaako autotohtori kuinka tarkasti sanoa auton kunnon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Asettaisin mieluummin kysymyksen seuraavasti: Onko luottamista autokaupan myymään Audi A3:een?

Käytetyn auton ajomäärästä on harvoin aivan sataprosenttista varmuutta. Toisaalta sillä ei sinänsä ole edes merkitystä, tärkein asia on auton kunto. Autot hyvin tunteva tarkastaja kuten Autotohtori pystyy kyllä toteamaan auton kunnon riittävän hyvin jo perustarkastuksenkin puitteissa. Tarkemmilla tutkimuksilla saadaan aina vain tarkempaa tietoa.

Saksassa on autoja joka lähtöön. Suomalaisten autokauppiaiden propaganda näyttää uppoavan otolliseen maaperään. Kauppiaathan väittävät, että saksalaiset autot ovat pelkkiä romuja, joissa kaikissa on väärennetyt matkamittarit. Kyllähän sieltä sellaisiakin löytyy, suuresta maasta. Mutta niin löytyy Suomestakin niitä väärennettyjä mittarilukemia. Jos Saksasta ostaa auton merkkiliikkeestä, se tuskin on sen huonompi kuin suomalaisenkaan merkkiliikkeen vaihdokki.

Laki kieltää viittaamasta joihinkin kansallisuuksiin tai kansallisiin vähemmistöihin, mutta aivan kuten Suomessa kokemus on osoittanut, että kaikilta jobbareilta ei kannata ostaa autoja, myös Saksassa kannattaa hieman katsoa, minkä näköisen kauppiaan kanssa tekee kauppoja. Maailmassa kun on kulttuureita, joissa ostajan huijaaminen on myyjälle suorastaan kunnia-asia, ja Saksassa asuu väkeä kaikkialta maailmasta.

Autoja paljon nähneet katsastusmiehet ovat yksimielisiä siitä, että Saksasta tuodut autot ovat useimmiten paljon parempia kuin Suomessa käytetyt samanikäiset. Saksasta kun puuttuu Suomen autoja tuhoava sora- ja hiekkapuhallus. Maalipinnassa ei ole niin paljon kiveniskemiä ja lasitkin ovat ehjempiä samasta syystä.

Julkaistu: 14.3.2004