Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 321

Kysy autoista - kysymys 321

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko nelivetoisissa Volvoissa ollut ongelmia nelivedon kanssa?

Pari viikkoa sitten Volvon merkkiliikkeessä myyjä kertoi, että uudessa S60 AWD:ssa on korjattu nelivetoisia Volvoja vaivannut vika, joka on aiheuttanut noin 100 tkm:n jälkeen jopa 5000 euron korjaukset. Innostunut myyjä kertoi, että heidän myymänsä Crosscountryt ovat järjestäen olleet remontissa. Myyjä meni jotenkin noloksi, kun huomasi lipsauttaneensa jotakin, joka ei kaiketi asiakkaille kuulunut.

Mikähän ongelma voisi olla kyseessä? Toisaalta nelivetoisia Volvoja lienee Suomessa melkoisen vähän, joten voisiko vikaa pitää yksilökohtaisena ongelmana?

Näytä vastaus

Vastaus:

Mitä ilmeisimmin ongelmia on ollut melkoisesti. Volvon politiikka on kuitenkin sellainen, että tällaiset viat on useimmiten uusista autoista hoidettu kuntoon vaivihkaa, esimerkiksi siten, että on kerrottu huollon nyt kestävänkin pari päivää ja siksi ajaksi on tarjottu toista autoa koeajoon. Neliveto-Volvoja on Suomessa yllättävänkin paljon, tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä autoja rekisteröitiin kaikkiaan 200 kappaletta. Yksilövika siis lienee epätodennäköinen.

Asiasta on toki tietoa Volvo Autolla, mutta ainakin aikaisemmin Volvo Auto on kieltäytynyt antamasta mitään tietoja autoissaan mahdollisesti ilmenneistä tyyppivioista, kuten esimerkiksi isojen Volvojen etuakseliston nivelongelmista.

Julkaistu: 29.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.