Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3190

Kysy autoista - kysymys 3190

Tapio Ketonen

Kysymys:

Omistan alle vuoden ikäisen Opel Vectran ja olen huomannut, että tuulilasi ns. pisaroituu ilmassa lentelevän hiekan ansiosta. Etenkin rekkojen perässä ajaminen tuottaa ikävän kuuloisen ropinan tulilasiin ja sitä myöten myös korin maalipintaan.

Kysymykseni onkin seuraava: onko tuulilasien materiaali muuttunut vuosien saatossa, koska yli kymmenen vuotta vanhoissa autoissa en ole huomannut moista pisarointi ilmiötä yhtä pahana kuin uudemmissa autoissa? Edellisessä Opelissani (Astra) ilmiö oli todella voimakas ja ko. autolla oli ajettu vain silloin kolme vuotta ja 75000 km.

Näytä vastaus

Vastaus:

Enpä usko, että muutosta materiaalin laadussa sinänsä on ollut kovin paljon. Mutta ohuemmiksi lasit ovat tulleet. Ne halkeavat aiempaa elpommin kiven tai nastan iskusta. Maalit ovat nekin helpommin lohkeavia kuin 90-luvun alkupuolen värit.

Rekkojen perässä ei kannata ajaa ihan ruotsalaistuntumalla, vaikka ei kyseessä olisikaan sorarekka. Kannattaa jättää kunnon väli. Jos ropina kuuluu, silloin väli on aivan lian lyhyt. Liian lähellä ajaminen ei jouduta miatkaa yhtään, mutta lasi- ja maalipinnat kärsivät.

Julkaistu: 9.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.