Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3183

Tapio Ketonen

Kysymys:

kuinka poistan/missä poistetaan chrysler voyagerista airbagin repsikan puolelta?auto vm 2002 ja en tahtoisi vaihtaa merkkiä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Älä vain ryhdy itse poistamaan! Se tyyny voi poistua todella nopeasti! Suosittelen, että menet merkkikorjaamoon. Tyynyä ei sinänsä tarvitse poistaa, riittää kun sen johdot kytketään pois. Se ei kuitenkaan käy välttämättä noin vain irrottamalla piuhat. Ohjainlaite voi moisesta pahastua, joten on viisainta, että työn tekee sellainen, joka tietää miten se pitää tehdä ja mitä mahdollisesti pitää kytkeä tilalle.

Todennäköisesti joudut allekirjoittamaan jonkun paperin, jossa ilmoitat, että otat kaiken vastuun tyynyn poistamisen seurauksista. Jos tyyny on merkitty rekisteriotteeseen, asia voi olla hankalampi. Tarvitaan ainakin muutoskatsastus, mutta jos tyynyn olemassaolo on ollut edellytys sille, että auto on läpäissyt törmäystestit, saataa olla, ettei se poistaminen onnistukaan ihan noin vain. Maahantuojan tekninen neuvonta voisi antaa asiassa lisätietoa.

Julkaistu: 8.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.