Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3182

Kysy autoista - kysymys 3182

Tapio Ketonen

Kysymys:

vm.2001 ja uudempien autojen obd-testeissä testeri ilmoittaa mahd. viat ns. vikakoodeina. Voisikohan noista koodeista saada itsekin selkoa jollain tapaa muuten kuin viemällä autonsa merkkiliikkeen testeriin kiinni ja maksaa siitä ilosta 50-100 euroa että viallinen osa saadaan selville? Korjata osais, kun tietäis minkä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Olisit kyllä voinut selvittää asian itsekin samoin kuin minä. Laitoin Google-hakukoneeseen sanat obd fault code, jolloin ruudulkle pläjähti toista tuhatrta asiaan liittyvää linkkiä. Tässä pari ensimmäistä: www.onboarddiagnostics.co.uk – täältä löytyy vikakoodiluettelo nettisivuna sekä pdf-tiedostona. www.nology.com -sivuilta ei löytynyt linkitystä, mutta Google löysi suoraan tuon linkistä avautuvan pdf-tiedoston.

Varsinainen kysymys sitten onkin, että mistä saat nuo vikakoodit? Jonkun testilaitteen näyttämä koodi ei aivan välttämättä ole sama kuin tuo normin mukainen koodi.

Julkaistu: 8.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.