Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3180

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen joissakin autoissa nähnyt rekisterikilven aluslevyn jonka vasemmassa päässä on EU/FIN-tunnus. Aluslevyssä on vanhanmallisen rekisterikilven kokoinen upotus ja vasemmassa reunassa tuo EU/FIN-tunnus joka jää upotuksen ansiosta samaan pintakorkeuteen kuin tuon FIN-tunnus. Eli lopputulos on vähän saman tapainen kuin uusissa EU-rekisterikilvissä.

Onko tietoa missä olisi myynnissä tai kuka mahdollisesti valmistaa ko. tuotetta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Toivottavasti ei myydä missään, sillä sellaisia ei saa asentaa. Tällaiset on rekisteröintiasetuksessa nimenomaan kielletty.

Paljon fiksumpi tapa on käydä katsastusasemalla tilaamassa uudet EU-rekisterikilvet vanhalle rekisterinumerolle. Missään tapauksessa ei kannata vaihtaa reksiterinumeroa, autoa myytäessä joutuu sitten selittelemään, miksi tietoihin on merkitty edellinen rekisteritunnus.

Homma ei ole kovin kalliskaan, EU-kilvet maksavat 8 euroa kappaleelta. lisäksi menee jostakin kumman syystä myös 9 euron rekisteröintimaksu, vaikka rekisteritietoihin ei tarvitse tehdä muutoksia, yhteensä siis 25 euroa. No, ehkä sinne johonkin salarekisteriin merkitään, että autolle on annettu EU-kilvet, vaikka turha tietohan se on.

Uusien kilpien saaminen kestää 2-3 viikkoa, vanhat kilvet pitää viedä takaisin uusia noudettaessa.

Julkaistu: 8.3.2004