Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3160

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autossani on -92 nissanin kone ja se jätti minut tien päälle mistä voisi johtua… Auto toimi ihan ok, mutta kun pysähdyin niin moottori alkoi nikotella ja sammui.

Auto ei lähde enää käyntiin vaan polttaa putkessa ja välillä potkii vastaan käynnistäessä, mutta ei lähde käyntiin. Kone on kaasutin versio ja 16 valve 1.4. Voisiko olla sytysohjaus moduuli virranjakajasta rikki? Odotan vastausta että pääsisin tampereelle mahd. nopeasti.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllä asia on niin, ettei täältä matkojen takaa ole mahdollista selvittää, miksei Nissan pelitä. Vai onko se Nissan, jos vaikka olet laittanut Ladaan Sunnyn koneen!

Ensimmäiseksi kannattaisi kuitenkin tarkistaa, että virranjakajan kansi on ehjä. Vähän nuo oireet viittaisivat siihen, että kipinä pääsee vaeltamaan jotakin halkeamaa pitkin väärään paikkan. Silloinhan kipinä tulee myös väärään aikaan, jos sama sylinteri saa kipinää puolen kieroksen välein.

Julkaistu: 2.3.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.