Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 312

Kysy autoista - kysymys 312

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, miten korjataan iskeytymät maalipinnassa. Kysymyksessä on metalliväri. Onko yleensäkkään mitään toivoa saada jälkiä häviämään? Pystyykö “koloja” paikkamaalaamaan vai meneekö samalla maalaukseen koko osa esim. konepelti? Onko jälki aina huonompi että sen näkee silmällä jo kaukaa. Mistä kannattaa kysyä ammattilaisen apua?

Näytä vastaus

Vastaus:

Korjausmaalauksen tekeminen siten, ettei se erotu heti on poppamiesten puuhaa. Tärkeintä tietenkin on estää ruosteen syntyminen, siten se jälki vasta alkaakin näkyä. Pieni vamma ei paljon erotu, jos reiän pohja on putsattu ja päälle laitetaan tippa maalia. Kannattaa muistaa, että auto on kuitenkin käyttöesine, ja siihen tulee aina käytön jälkiä. Kovin pikkutarkka ei välttämättä kannata olla.

Jos ei halua, että korjausjäljet näkyvät, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Esimerkiksi SmartRepair-korjaajat, www.smartrepair.fi, ovat erikoistuneet juuri tällaisiin korjauksiin. He osaavat häivyttää korjauksen jäljet näkymättömiin.

Julkaistu: 30.7.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.