Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3081

Kysy autoista - kysymys 3081

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitsubishi Lancerin vaidelaatikko reistailee. Auto on vuosimallia -93 1.6 ruiskukoneella ja kilometreja on takana 110 tuhatta. Ongelmana on vaihdelaatikosta kuuluva “krunksahdus” vaihteita vaihtaessa. Erityisesti ongelma esiintyy nopeasti vaihtaessa. Jos vaihdekeppiä pitää vaihdettaessa hetken vapaalla ongelma poistuu. Lisäksi vitosvaihde toimii moitteettomasti.

Kyseinen auto on ollut tuulilasin 30 tkm:n kestotestissä jossa mainittiin pikkupykälien menevän huonosti päälle. Kyseessä on siis mitä ilmeisemmin tyyppivika. Mikä minua erityisesti kiinnostaa on kuinka vakavaa kyseinen ongelma on, mitä voi tehdä ja kannako sitä ryhtyä korjaamaan ollenkaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän synkronoinnin saa kuntoon ainakin joksikin aikaa, mutta ei sitä kannata ryhtyä korjaamaan, jos muutenkin tule toimeen. Rahaa palaa helposti tuhansia (euroissakin), joten homman mielekkyys on vähän niin ja näin.

Suosittelen rauhallisemman vaihtotyylin opettelemista, tarvittaessa voit käyttää vanhan ajan kaksoispolkaisua ja vaikkapa välikaasua. Tulee julmetusti halvemmaksi!

Julkaistu: 19.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.