Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3075

Kysy autoista - kysymys 3075

Tapio Ketonen

Kysymys:

Mitä mieltä olette diesel-autojen teholastuista? Markkinoilla on useita malleja ja vaihtoehtoja. Mahtaakohan esim.vaihteisto kestää lisääntynyttä vääntöä. Olisiko testin paikka? Myyjät kyllä kehuvat huomattavasti parantuneita ominaisuuksia. Hyvä testiauto voisi olla esim. VW Golf TDI.

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo mielipide selvinnee vastauksesta, jonka annoin aiempaan kysymykseen. Se on julkaistu hieman aiemmin eli siis edempänä tässä samasa osastossa.

Useimmat noista lastuvirityksistä ovat laittomia, joten auto ei niiden asennuksen jälkeen enää ole liikenteeseen kelpaavassa kunnossa. Suomen lainsäädäntö on tältä osin omituien ahdasmielinen.

Virittäminen lisää aina vaurioriskiä. Moottorista saatava lisäteho nostaa koneen lämpörasituksia, ja väännön lisääminen rasittaa voimansiirtoa. Silti jos käyttäjä tietää miten autolla pitää ajaa, auton saa pysymään hyvin koossa. Pitää vain välttää tietämiään kuormitushuippuja.

Lastuvirityksestä on toki monella käyttäjällä pelkästään hyviä kokemuksia. Auto on saanut mukavasti lisäpotkua, ja kulutuskin on laskenut. Se katsastus lienee kuitenkin varsin hankala hoitaa, joten useimmat lastuviritetyt ovatkin laittomia, niitä siis ei ole katsastettu uusille tehoille.

Julkaistu: 17.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.