Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3057

Kysy autoista - kysymys 3057

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysymykseni koskee vuoden 2001 Nissan Micraa jolla on nyt ajettu 29000 km.Auto oli juuri määräaikaishuollossa ja 3 päivää sen jälkeen autosta meni sytytyspuola. Se vaihdettiin ilman ongelmia takuuseen, mutta tulee vaan väkisinkin mieleen että onkohan ihan normaalia, että noin vähän ajetusta autosta menee puola jo tässä vaiheessa?

Onko tiedossa mitään tyyppivikaa näiden kohdalla vai oliko kyse vaan huonosta tuurista? Ajattelin vaan, että voiko tässä lähiaikoina odottaa muidenkin vanhojen puolien sanovan sopimuksensa irti, kun tuo takuukin umpeutuu.

Näytä vastaus

Vastaus:

Sytytyspuola voi mennä ihan missä vaiheessa tahansa. Sen kestoikää on vaikea ennustaa. Yleensä puola kestää koko auton iän ja pitempäänkin, mutta omakohtaisiakin kokemuksia muusta on olemassa. Tyyppiviat ovat tietenkin oma lukunsa, mutta Micran kohdalla asiasta ei ole lähempää tietoa.

Julkaistu: 15.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.