Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3045

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kysyisin MB 220c diesel farmariin, vm 98 liittyvää mystistä ongelmaa. Auton takaosa alkaa heilua sivuttain n.60 kilometrin vauhdissa ajettaessa epätasaisella pinnalla esimerkiksi jäisellä tienpinnalla.Tasaisella auto kulkee erinomaisesti. Autossa on uudet Michelin-nastarenkaat ja aurauskulmat ja tasapainoitus on kunnossa. Huollon yhteydessä ei ole löytynyt mitään poikkeavaa auton etu- tai takaosasta. Mistä heiluminen voisi johtua?

Näytä vastaus

Vastaus:

Ehkä joku muukin on havainnut vastaavan ilmiön ja osaa antaa selityksen. Jos rengaspaineet ovat kohdallaan ja taka-akseliston nivelet tiukat, sitten tilanne on mystinen. Voisi olla hyvä päästä kokeilemaan tilannetta muillakin renkailla. Minulle asia on outo.

Muistan, että taannoin omistamani Fiat 128 oli samaan tapaan neuroottisen oloinen etenkin karhutulla polanteella. Auton takapäässä oli aika reilu auraus. Ilmeisesti takapyörät eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, seuratako vasemman vai oikean puolen pyörän suuntaa, joten tilanne vaihteli koko ajan. Ehkä Mersussakin on takana reilusti aurausta?

Julkaistu: 14.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.