Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 303

Kysy autoista - kysymys 303

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa,miten käyttö- (polttoaine)kulut eroavat autoissa, joista yhden aion ostaa. MB 300CE-24, BMW 325 Coupe (E36), VW Corrado VR6 kaikki vuosimallia -92? Varaosahinnat tiedetään, mutta jos löytää vähänajetun, niin kannattaako pienituloisen ajatella ostavansa autoa 3-litraisella koneella?

Näytä vastaus

Vastaus:

Nuokin autot edustavat kuitenkin ainakin täällä Suomessa sen verran arvokasta hintaluokkaa, että pääosa kuluista on kuitenkin pääomakuluja. Erot vakuutusmaksuissa ovat aika vähäiset. Kulutus ei liioin poikkea kovin radikaalisti, ajotavalla on suurempi vaikutus siihen.

Kolmilitrainen toki syö aina enemmän kuin kaksilitrainen, mutta ero ei mielestäni vie konkurssiin. Jos ajoa tulee paljon, kannattaa hommata diesel. Mikään noista kolmesta ei tule halvaksi ajaa, mutta itsepä tiedät lompakkosi resurssit parhaimmin.

Kokemukseni on, että Mersu on käytettynä yllättävän edullinen omistaa. Siihen on varaosatajontaa muuallakin kuin vain merkkiorganisaation kautta, ja rakenteet ovat aivan eri järeysluokkaa kuin noissa kahdessa muussa mainitsemassasi.

Julkaistu: 1.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.