Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3025

Kysy autoista - kysymys 3025

Tapio Ketonen

Kysymys:

autossani, joka on vm.-94 Opel Vectra 2.0 16i GT on ilmeisesti jälkiasennettu kauko-ohjattu keskuslukitus/käynnistyksen esto. Systeemi on mallia Fighter ja nyt ei autossa oleva vastaanotin ota signaalia vastaan, ja avaimella kääntämällä oven lukosta ei käynnistyksen esto mene pois päältä. Vaihdoin lähettimeen paristot, mutta ei aukea. Mikä avuksi ? Auto on osamaksulla ostettu ja sitä maksua on vielä jäljellä, netistä etsin tietoa Fighteristä ja se on ilm. joku Venäläinen systeemi ?Kuka vastaa jälkiasennetusta hälytin systeemistä ?

Näytä vastaus

Vastaus:

Fighterin maahantuoja on ollut Oy Suomen Larm Systems Ab, Koulukatu 12, 13100 Hämeenlinna, puhelin (03) 612 1939. Kannattaa soittaa sinne ja kysellä, mistä saisi tilanteeseen apua. Jos muu ei auta, se ajonestoloota pitää poistaa. Sähköjohtoja pitää kytkeä uudelleen aikamoinen nippu.

Tilanne on mielestäni kyllä se, että jälkiasennetusta hälytin/ajonestolaitteesta vastaa sen omistaja eli sinä. Itselläni oli aikoinaan vastaavanlainen laitteisto autossani, eikä se tehnyt tuollaista temppua kuin kerran, eikä silloinkaan pitkäksi aikaa. Silti hommasta jäi hieman höntti olo. Päätin, että jälkikäteen asennettuja ajonestoja en enää autoissani katsele. Onneksi nykyisessä on jo tehdasasenteinen systeemi, sehän on nykyisin pakollinen.

Vastaavasta syystä meni erään tuttavan auto vaihtoon. Hän osti eläkeautokseen uuden Lada Samaran, ja siinähän se pakollinen ajonesto on tyhmä viritys, jossa pitää sojottaa avaimenperässä roikkuvalla tapilla jotakin nappia. Kun auto kolmannen kerran jäi marketin pihalle hinurilla pelastettavaksi, kaveri ilmoitti paikalliseen Delta-Autoon, että hän ei huoli sitä takaisin enää mistään hinnasta, pitäkää! Tilalle tuli Fiat Bravo, johon hän on ollut tosi tyytyväinen.

Julkaistu: 9.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.