Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3015

Tapio Ketonen

Kysymys:

-87 Mazda 626 lähtee uuden akun myötä talvella käyntiin mutta vie pitkään ennenkuin käy tyhjäkäyntiä. Auto on käsirikastimella joka kyllä toimii. Vaikka kone on lämmin tyhjäkäynti vaivalloista ilman rikastinta ja kulutuskin suuri(matka-ajossa n 12l).Kaasarissa jotakin mutta mitä??

Näytä vastaus

Vastaus:

Kaksi asiaa ainakin tulee mieleen tuota auton ikää laskiskellessa. Sehän alkaa jo hipoa ajokortti-ikää. Siellä kaasarissa on mitä ilmeisimmin ainakin likaa ja kulumaa. Se vaatisi oikein kunnollisen puhdistuksen, ja pitäisi myös tarkastaa, onko esimerkiksi kaasuläpän akseli niin kulunut, että sitä pääsee ylimääräistä ilmaa.

Tuo kulutus on kyllä niin julma, että siitä pitäisi saada muutama litra pois. Melkeinpä suosittelisin, että viet auton osaavalle kaasutinkorjaajalle, niitäkin vielä löytyy. Ilmeisesti kaasariin pitää uusia ainakin jonkin verran osia, jotta saa alkaa toimia kunnolla, ja niihin kuluu rahaa, mutta jos kone on muuten kunnossa ja pellit kestävät, niin eiköhän tuo kannattaisi.

Julkaistu: 8.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.