Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 3012

Kysy autoista - kysymys 3012

Tapio Ketonen

Kysymys:

Ostin auton jossa on jälkiasennettu Vermuelen Hollandia -kattoluukku! Kukahan mahtaa Suomessa myydä/asentaa näitä kyseisiä luukkuja? Miten ihmeessä katsastus voi hyväksyä sen että autosta on katkaistu kattokaari kokonaan kattoluukun takia?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tuo Vermuelen-nimi liittyy jotenkin Hollandia-kattoluukkujen historiaan, Suomessa Hollandia-luukut myydään Webasto-nimen alla. Niiden maahantuoja on Alfaline Oy, jonka Örum Oy on hankkinut itselleen. Osoitteesta www.alfaline.fi löytyy tietoja, tosin siitä joudutaan Örumin aluksi hieman sekavilta vaikuttavien sivujen alkuun. Kun omituisesta introsta on selvitty, ylä- tai alareunasta löytyy linkki Alfaline, ja seltä ne Webasto Hollandia -luukkujen myyjät ja asentajatkin löytyvät.

Enpä usko, että asentaja on ihmeemmin kysellyt katsastajalta lupaa, sen kuin on silpaissut sahalla kattoon reiän ja kaaren pois. Ylipäänsä olen sitä mieltä, että ainakin minä jätän ostamatta sellaisen auton, johon on asennettu lasinen kattoluukku jälkikäteen. Tai sitten pitää hinnan olla tosi halpa, että on varaa paikkauttaa särjetty katto. Sekään ei ole kovin helppo ja halpa homma.

Julkaistu: 8.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.