Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2989

Kysy autoista - kysymys 2989

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni on vm. -90 Subaru Pick-up. Suuntavilkku oikealle on jäänyt päälle siten, että se palaa jatkuvasti, myös koetaulussa oleva vihreä vilkkunuoli. Ongelmaa ei ilmene, kun ajovalot ovat pois päältä. Et sattuisi tietämään, mistäpäin vikaa kannattaisi etsiä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Sähkövialta vaikuttaa! Voisipa olla syynä vaikka se, että sähkö pääsee jostain livahtamaan valojohdosta vilkkujohtoon. Palaako vilkkuvalo, jos päällä on vain parkit? Jos palaa, silloin vika voi olla vaikkapa takavalon piuhoissa. Jos etuparkki ja vilkku ovat samassa valaisimessa, silloin syynä voi olla maadotuksen huono kunto.

Jos taas vilkku palaa todella vain ajovalon kanssa, silloin vika voisi olla vilkkukatkaisijassa, vaikka voihan se siinä olla joka tapauksessa. Mutta tämä etäparantaminen on kyllä aika epävarmaa touhua. Sähkö on kuitenkin sikäli hyvää ainetta, että se vuorenvarmasti kulkee aina suorinta ja helpointa tietä. Ongelmana vain on löytää, missä se suorin tie kulkee.

Julkaistu: 5.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.