Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2985

Kysy autoista - kysymys 2985

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen harkinnut uuden Mazda6 sport wagonin hankkimista mutta ruotsissa tehdyn uuden ruostetutkimuksen mukaan auton ruostesuojaus on huono (2 pistettä viidestä). Jos päädyn Mazdan hankintaan mitä voin tehdä parantaakseni auton ruostekestävyyttä? Kannattaako ruostesuojaus tehdä jo uudelle autolle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Vie auto pikimmiten täydelliseen ruosteenestokäsittelyyn, niin se kyllä kestää riittävän pitkään. Periaatteessa jo yksikin käsittely auttaa vallan tavattomasti, mutta jos käsittelyn vielä uusii muutaman vuoden päästä, ruostumisesta tuskin on sen jälkeen enää harmia. Hyvillä aineilla kunnolla tehty käsittely suojaa alustan paljon pitemmäksi ajaksi kuin ruosteenestoliikkeet ilmoittavat. Hehän haluavat rahastaa asiakkaalta yhä uusia ja uusia käsittelyitä.

Ruosteenestokäsittely saattaa myös aavistuksen vaimentaa Mazdaan häiritsevän voimakkaasti kuuluva rengasmelua, joten se kannattaa tehdä myös tästä syystä.

Julkaistu: 5.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.