Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2951

Tapio Ketonen

Kysymys:

Onko mitään käsitystä, kannattaako hakea Saksasta tai Ruotsista automaattivaihteinen auto. Minulla on oikeus 4980 e huojennus autoveroon invaliditeetin vuoksi. Mistä voisi saada tietoa asiasta. Kiitos etukäteen.

Ja vielä yleisellä tasolla. Kannaako Ruotsista tuoda käytetty auto, mitä tiedät asiasta.

Näytä vastaus

Vastaus:

Mitä ilmeisimmin kannattaa, sillä Suomessa automaattien tarjonta on aika niukkaa. Ruotsista on tuotu jonkin verran Volvoja, joten ilmeisesti niiden tuonti kannattaa.

Autojen hintatasosta pääsee jonkinlaiseen käsitykseen netissä olevista saksalaisista vaihtoautopörsseistä, esimerkiksi www.autoscout24.de/ ja www.mobile.de. On niitä muitakin, mutta nuo tulivat ensiksi mieleen. Siellä on hyvät hakukoneet, joiden avulla löytää haluamallaan tavalla varusteltuja autoja sopivista hintaluokista.

Tarjonta on laajaa, esimerkiksi Mobilessa oli vilkaistessani 807 512 autoa myynnissä, Autoscout ilmoitti lukemakseen 922 736 autoa. Sieltä löytynee paitsi ilmastoitu ja automaattivaihteinen myös jopa sopivan värinen auto.

Julkaistu: 1.2.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.