Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2912

Kysy autoista - kysymys 2912

Tapio Ketonen

Kysymys:

Autoni pyörään kohdistui ulkoinen isku ja ohjauskulmat ilmeisesti muuttuivat.Suoraan ajettaessa ratti piti olla hieman oikealle kääntyneenä ja ohjaustuntuma heikkeni.

Voiko pyöräntuenta antaa periksi? Vai onko kyseessä ohjausmekanismissa tapahtuva muutos?

Näytä vastaus

Vastaus:

Katsopa vaikka kuvia törmäystesteistä. Kun isku on riittävän voimakas, pyöräntuenta antaa periksi ja myös ohjausmekanismissa tapahtuu muutoksia.

Asiaa tarkemmin tutkimatta on mahdoton sanoa, kummasta nyt on kysymys. Voi myös olla, että on tapahtunut kumpaakin. Tukivarsien kiinnikkeet voivat antaa periksi, tukivarret vääntyä, pyörän napa taipua…

Ihan oman turvallisuuden takia auto on syytä viedä korjaamolle tarkkaan syyniin. Siellä pitää myös kertoa, että autolla on törmätty johonkin, jotta osataan tutkia oikeat kohdat. Jos tukivarsista tai ohjausmekanismeista löytyy vikaa, niitä ei sitten saa oikoa, osat pitää vaihtaa. Tukivarsien kiinnityskorvakkeet voidaan korjata eli vetää korinoikaisulaitteiden avulla oikeille paikoilleen, mutta tämäkin on tarkkaa ammattityötä.

Julkaistu: 28.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.