Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2911

Kysy autoista - kysymys 2911

Tapio Ketonen

Kysymys:

Italiasta kuuluu kummia Suomesta: meillä kuulemma on saatavissa renkaiden päälle asennettava kuminen nastoitettu (?) talvirengas! Hieno uutuus, vai onko se vain käännösvirhe “pinnoite” sanan kohdalla?

Näytä vastaus

Vastaus:

Kun a: en ole nähnyt ko. uutista, b: en osaa riittävästi italiaa, niin enpä sitten tiedä, mistä on kysymys. Taitaa olla sukua Ruokolahden leijonalle tuo uutinen. Alikehittyneissä kulttuureissa kirjoitetaan eksoottisista vieraista maista kaikenlaisia juttuja!

Itse ajatus on kyllä peräisin Italiasta. Pirelli valmisti 60-luvulla renkaita, joihin voitiin vaihtaa kulutuspinta. Se oli renkaan ympärille asennettava nauhamainen panta, ja saatavana oli sekä talvi- että kesäpintoja, en nyt muista oliko myös nastoitettuja pintoja olemassa. Vaihto tapahtui laskemalla renkaasta ilmat pois.

Olen joskus jopa nähnyt tuollaiset renkaat, mutta eipä se tainnut olla mikään menestys, sillä ne poistuivat hyin pian suurempaa ääntä itsestään pitämättä.

Julkaistu: 28.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.