Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2866

Tapio Ketonen

Kysymys:

Neitiystävällä on VW Golf -88 1.8l-koneella ja ongelmana on rikastin joka on automaattinen ja toimii huonosti, minkälainen projekti vaihtaa rikastin käsikäyttöiseksi? Mistä osia/infoa? Onko ylipäätään mahdollista? Ikävä ajaa ku rikastin jää päälle ja paitsi et kuluttaa polttoainetta ni kierrokset on 3000…

Näytä vastaus

Vastaus:

Mikä saa sinut kuvittelemaan, että se huikka toimisi käsikäyttöisenä paremmin? Vai tarvitseeko se neitiystävä paikan käsilaukun ripustamiseen?

Kyllä minun mielestäni paras ratkaisu on kunnostaa se automaattirikastin ja säätää toimimaan oikein. Saattaa olla, että se termostaattirasia pitää uusia, mutta sen vaihdon jälkeen ryyppy pelaa taas hyvin, jos vivusto ym. paikat ovat kunnossa eli eivät jumita.

Käsikäyttöiseksi muuttaminen on tietenkin mahdollista, mutta siinä tarvitaan luovuutta ja asennustaitoja. Enpä usko, että missään on myytävänä valmiita asennussarjoja. Se tuntuu jo ajatuksenakin samalta kuin jos joku myisi ohjaustehostimen poistosarjoja!

Julkaistu: 22.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.