Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2860

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olisin kiinnostunut lancia thema 2.0, vm.1993 tyyppivioista.Lisäksi kysyisin onko (neste)kytkin viallinen,sillä kytkin ottaa aika “ylhäällä” ja välillä ei vaihteet tunnu menevän kunnolla “päälle” esim.pakkia laittaessa kuuluu “kurahdus”?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tiedä noista tyyppivioista, eipä autojakaan ole kovin monta koko maassa. Mutta kytkin ainakin vaikuttaisi olevan lopussa. Nuo ovat juuri loppuunkuluneen kytkimen ominaisuuksia. Synkronoimaton peruutusvaihde toki rasahtelee aina aika helposti, joten sillä ei ole merkitystä.

Elikkä kytkin kannattaa korjata nyt heti, kun se ei vielä ole aivan lopussa ja jättänyt tielle. Voi olla, että vauhtipyörä on vielä kunnossa eikä sitä tarvitse sorvata. Kytkinlevyn lisäksi kannattaa kuitenkin uusia painelaakeri ja kytkinasetelma, sillä niiden hinta on aika pieni verrattuna kytkimen purkutyöhön. Oikein nuuka remonttimies vaihtaa vain pelkän kytkinlevyn, mutta se voi olla väärää säästöä.

Julkaistu: 21.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.