Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 285

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olisiko Tuulilasilla mitään mahdollisuuksia selvittää uusien autojen toimitusaikoja saksalaislehtien tapaan? Esim. Mazda 6 voittaa testit, mutta autoja ei saada maahan ja toimitusajat ovat eräissä malliversioissa tiettävästi jo yli puoli vuotta. Säästäisi monen autonostajan työtä, jos tietäisi etukäteen, mitä autoja on saatavilla hyväksyttävissä olevalla toimitusajalla.

Eräälle kysyjälle, joka moitti Mazdan huonoa vaihtohyvitystä, voin kertoa tehneeni kauppaa Mazda 6:sta kahdessa eri liikkeessä, joiden vaihtohyvityksissä oli todella suuri ero. Parempi tarjous oli hyvinkin kilpailukykyinen.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä ajatus mutta aika työläs. Asia kun ei selviä maahantuojalle soittamalla. Tutkitaan kuitenkin, olisiko selvittäminen mahdollista.

Tällä hetkellä puolen vuoden toimitusaika alkaa olla vähän kyseenalainen asia, ellei vaihtoauton hintaa ja välirahaa ole lyöty kiinteästi lukkoon. Autovero muuttunee syksyllä jotenkin, ja se saattaa vaikuttaa hintoihin sekä automallien keskinäisiin hintasuhteisiinkin.

Julkaistu: 5.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.