Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2848

Tapio Ketonen

Kysymys:

Toimiiko Saksasta ostetun vuosimallia -96/-98 Mersun tai BMW:n navigaattori Suomessa (Joensuu). Navigaattorin merkkiä en tiedä, mutta ilmeisesti vakio asennus malleista on kyse. Jos tiedät jonkun merkin tai mallin joka ei toimi niin voisithan mainita siitäkin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kyllähän navigaattori toimii, mutta kartta-aineistoa ei vielä taida olla Joensuun seuduilta olemassa. Tietoa autonavigointikartoista löytyy mm. osoitteesta www.genimap.fi.

Autonavigaattoreissa on se hankala piirre, että cd-levy ei sisällä ainoastaan kartta-aineistoa vaan myös osan käyttöön tarvittavasta ohjelmasta. Niinpä eri valmistajien laitteisiin tarkoitetut levyt eivät välttämättä toimi toisissaan, ellei laitteen tekniikkaa ole ostettu samalta karttamateriaalin valmistajalta. Näitä valmistajia on kaksi, Navtech ja TeleAtlas.

Karttoja tehdään koko ajan, joten ehkä Joensuukin tulee navigointikartoille jo lähivuosina. Nykyisin karttamateriaali kattaa Suomessa vain Etelä- ja Länsi-Suomen suunnilleen linjalle Pori-Tampere.

Julkaistu: 20.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.