Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2839

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen kuullut että uusi Mazda Rx-8 High Power syö öljyä. Olen kysellyt muilta palstoilta, että paljon se syö, mutta tarkkaa vastausta en saanut. Kuulemma pitää tarkistaa öljyn määrä joka toinen tankkaus kerta (bensa).

Ja huono juttu on se että Tuulilasi-lehdessä oli esittely tästä mazdasta mutta öljynkulutusta siinä ei mainittu…!?!?

Näytä vastaus

Vastaus:

Et saa tarkkaa vastausta täältäkään. Mazda RX-8 on ainakin vielä toistaiseksi sen verran harvinainen ajokki, että tuskin silä kukaan on ehtinyt Suomessa ajaa kovin pitkään.

Jokainen moottori kuluttaa aina öljyä, mutta määrissä on suuria eroja. Tästä syystä kaikkien autojen moottoriöljyn määrä pitäisi tarkistaa joka tankkauksen yhteydessä. Lisääminen sitten on eri juttu. Kaikkien ei tarvitse toimia bensa-asemalle mennessään kuten tarina vanhasta kuorma-autoilijasta kertoo. Hän kun kurvasi autollaan huoltoasemalle, hän ilmoitti bensiininmyyjälle: “Viitonen öljyä ja tarkistetaan bensa!”

Julkaistu: 18.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.