Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2836

Tapio Ketonen

Kysymys:

mulla ois Mazda 323f vm90 jonka kaasuttimessa olevasta magneettiventtiilistä on katkaistu se nuppi kokonaan joka liikkuu siellä sisällä että ajattelin et mitä haittaa siitä on jos se ei pelaa? voiko tyhjäkäynti jäädä 3000:teen mulla kyllä joskus jää kone huutamaan kun kiihyttää reippaasti ja päästää kaasun.mitä maksaa uus?

Näytä vastaus

Vastaus:

Arvelisin, että kyseessä on tyhjäkäyntisuuttimen sulkuventtiili. Jos siitä on kysymys, ainoa haitta on se, että etenkin kuumalla kelillä moottori voi käydä jälkikäyntiä. Palotilassa oleva karsta hehkuu ja sytyttää moottoriin menevän seoksen, vaikkei tulppa enää annakaan kipinää.

Jälkikäynti on helppo lopettaa. Pannaan vain vaihde päälle, poljetaan jarru pohjaan ja nostetaan kykin. Sillä tuosta kiusasta pääsee.

Omasta 1981-mallisesta bensa-Hiacestani tuo venttiili lakkasi toimimasta jo ainakin viisi vuotta sitten. Vipusin venttiilin väkisin auki-asentoon ruuvin avulla, sillä arvelin solenoidia turhan kalliiksi.

Jos olet kiinnostunut varaosahinnoista, mene ihan itse kyselemään niitä Mazda-liikkeestä. Minä en siihen ala.

Julkaistu: 18.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.