Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2821

Tapio Ketonen

Kysymys:

Olen hankkimassa VW Passatia vm.-88. Siinä on varusteena jälkeenpäin asennettu kattoluukku. Jos kattoluukku vuotaa, niin voiko auton viedä kuluttajasuojalakiin vedoten autoliikkeeseen korjattavaksi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Eiköhän ole parempi, että sovit kattoluukkuasiasta ennen kaupantekoa ja asetat sen kaupan ehdoksi. Kuluttajansuojalakiin vetoaminen on vihoviimeinen keino, pahimmillaan sitä kautta ratkaisun saaminen kestää pitempään kuin noin vanha auto.

Sitäpaitsi ei ole mitenkään odottamatonta ja yllättävää, jos noin vanhaan autoon herra ties koska jälkiasennettu kattoluukku vuotaa. Auton hintakin lienee jo sitä luokkaa, ettei sen voi olettaakaan olevan täyttä priimaa.

Suosittelen, että toimit kuten kuluttajansuojalaki edellyttää. Se nimittäin edellyttää, että ostaja tutkii kaupan kohteen huolellisesti. Kattoluukun tiiveydestä saa hieman osviittaa ajamalla esimerkiksi auton harjattomaan pesuun, jossa painesuihkut yrittävät irrottaa likaa. Eiköhän mahdollinen vuoto siinä käsittelyssä ilmoita itsestään.

Julkaistu: 15.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.