Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2818

Kysy autoista - kysymys 2818

Tapio Ketonen

Kysymys:

Joko VW 1,4 -moottorin huohottimen jäätyminen on saatu loppumaan ? Omassa -02-mallissa huohotin"boxi" oli huollon mukaan halki (meni takuukorjaukseen)

Näytä vastaus

Vastaus:

Asia on ainakin unohdettu VW-organisaatiossa kuoliaaksi. Suomen maahantuoja ei koskaan ole tiedottanut asiasta kunnolla, mutta Saksassa tehdas lupasi näille koneille monta vuotta pitkän takuun. Asiasta kertonut tiedote kuitenkin poistui pian VW:n lehdistöpalvelun nettisivuilta, eikä sitä enää löydy edes arkistohaulla.

Asiasta on kuitenkin kirjoitettu paljon, ja VW-organisaatiossa on taatusti asiasta kertova tiedote. Takuu siis on voimassa viime talvena ilmoitetussa muodossa. Autoihin on tiettävästi asennettu lämmitettäviä huohotinputkia, joten jos tämä on tehty, huohottimen jäätymistä ei pitäisi enää tapahtua.

Näissä koneissa oli toinenkin ongelma. Vaikka huohotin ei olisikaan jäätynyt ja työntänyt öljyjä ulos, ainakin Saksassa aiheutui moottorivaurioita myös siksi, että öljyn sekaan oli joutunut huohotushöyryistä tiivistynyttä vettä, ja se oli jäätynyt öljypohjan pohjalle tukkien öljypumpun imusiivilän.

Julkaistu: 14.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.