Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2804

Tapio Ketonen

Kysymys:

Siihen 200D:n kytkimen ravistukseen. Se on mersujen ominaisuus. Saksasta hakemassani 190D/92 oli aluksi samaa vaivaa, ja kun kyselin asiasta eläkkeellä olevalta Vehon asentajalta, hän sanoi että kyllä siihen ajan kanssa oppii. Ja niin kävi, takana 50 000 erittäin taloudellista kilometriä.

Näytä vastaus

Vastaus:

Joo, tuo kyllä pitää paikkansa. Ilmiön rajuudessa on kuitenkin aikamoisia eroja, ja siihen pysynee vaikuttamaan edellisessä asiaa koskeneessa vastauksessani kerrotuilla keinoilla. Tekstissä on vaikea kuvailla ravistuksen rajuutta.

Meidänkin hakemamme 250 D ravisti aika lailla, ei liikkeelle lähtiessä vaan vedätettäessä alemmilla kierroksilla ja suuremmilla vaihteilla. Ilmiö väheni, kun autoon laitettiin uusi värinänvaimennin nivelakselin etupäähän, mutta ei poistunut kokonaan. Mersun voimansiirto tuntuu siis olevan aika herkkä värinöille..

Julkaistu: 12.1.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.