Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 275

Kysy autoista - kysymys 275

Tapio Ketonen

Kysymys:

Kerropa, onko minun vain hyväksyttävä se, että ostamani uudet Nokian NRT2 renkaat täristävät selvästi 100-110 km/h vauhdissa? Renkaan asentaja on tasapainottanut ne jo kaksi kertaa, mutta edelleen tuntuu ko. nopeusvälillä selvä värinä ohjauspyörässä. En ole koskaan aikaisemmin huomannut autossani ko. ongelmaa, se ilmaantui vasta nyt kun renkaat uusittiin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Ei tarvitse hyväksyä. Keskustele rengasliikkeen kanssa ja kysy, koska heidän tasapainotuskoneensa on viimeksi huollettu ja tarkastettu. Kokeilkaa pyörien vaihtamista edestä taakse ja päinvastoin, kokeilkaa muita pyöriä, vaikkapa talvipyöriä. Jos käy ilmi, että vika on renkaissa, silloin astuu Nokian Renkaat Oyj:n takuuosasto kuvioihin mukaan. Voit ilman muuta kysellä apua myös Nokian Renkaista aiemminkin, mutta ensisijaisessa vastuussa on kuitenkin myyjä, koska asennus- tai tasapainotusvirhe on todennäköisin syy.

Julkaistu: 8.8.2002

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.