Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2747

Kysy autoista - kysymys 2747

Tapio Ketonen

Kysymys:

Tiedätkö, että kuluttajansuojasta voi saada jakopään hajoamisen vesipumpun takia myönteisen suosituksen. Liike maksoi yli 1000€ suosituksen mukaan Kyseessa tietysti 16V Opel?.Toissa kesänä vastauksesi tuntui olevan kuin markkinavoimien armoilla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä juttu, jos näin on. Aina ei kuitenkaan välttämättä käy noin hyvin. Arvelisin, että tapauksessa on selkeästi osoitettu ko. liikkeen tehneen jonkinlaisen laiminlyönnin. Olisi tietenkin hyvä, jos tuohon kvl:n päätökseen voisi tutustua lähemmin.

Markkinavoimien armoillahan tuossa asiassa aika usein ollaan. Vesipumpun rikkoutuminen ei sinänsä ole mikään harvinainen ilmiö, mutta joissakin autoissa, esimerkiksi juuri Opelissa sillä voi olla tosi hankalat seuraukset, koska pumppu saa käyttövoimansa jakopään hammashihnalta. Arvelisin, että asiassa ovat vaikuttaneet auton ajomäärä ja huoltohistoria.

Julkaistu: 18.12.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.