Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2741

Tapio Ketonen

Kysymys:

varoiteltiin jo etukäteen ovien jäätymisestä, mutta nyt se on totta. Mitä ihmettä asialle voi tehdä? Nyt jo kaiken maailman mössöt laitettu estämään jäätymistä!

Näytä vastaus

Vastaus:

Ovitiivisteet pitää kuivata hyvin ja pyyhkiä silikonipitoisella aineella, esimerkiksi tarvikemyynnisssä oleva Lista on hyvää ainetta. Siinä on pulloon sullottu vaahtomuovikappale, jonka avulla silikonin levitys käy helposti. Näin käsiteltyinä tiivisteet eivät jäädy kiinni ainakaan kovin pahasti. Käsittely pitää huonon kelin sattuessa uusia usein.

Lukkojen jäätymisen estoon ei oikeastaan kananta käyttää muuta kuin ohutta öljyä. Lukkoöljy tai aseöljy ovat oikeita tuotteita. Suihkuputkella varustettu aerosoli on tähän likimain ihanteellinen. Jos lukkoihin ilmaantuu sellainen kiusa, että ovet eivät pysy kiinni, silloin lukkomekanismit pitää irrottaa, pestä liian jäykkä rasva pois ja voidella mekanismit öljyllä.

Julkaistu: 16.12.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.