Tuulilasi

Kysy autoista - kysymys 2711

Tapio Ketonen

Kysymys:

En ole autoihin pahemmin perehtynyt enkä niiden ostoon. Mikäli esim Mersun kotisivuilla on annettu hinta autolle, niin onko kaikilla myyjillä se sama hinta ja voiko/saako siitä tinkiä ja jos voi niin kuinka paljon?

Mikä olisi “paras” auto jonka saa noin 40 000 eurolla? Ei kuitenkaan välttämättä mikään “kansanauto”, ei mikään Toyota tai Ford, mutta hieman tasokkaampi ja “ylellisempi” sekä varusteiltaan sekä ulkonäöltään teidän mielestänne?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hinta katsotaan yleensämaahantuojan lähettämästä hinnastosta ja se on joka paikassa sama. Mutta ohje- tai suositushinta on kuitenkin vain suositus, myyjä voi täysin vapaasti poiketa siitä. Tinkiä voi ja saa aivan miten paljon tahansa. Jokainen tingitty euro on aina kotiinpäin. Myyjä saa antaa auton vaikka ilmaiseksi, mutta sellaista kauppaa ei kukaan käy. Alennus jää useimmiten alle kymmenen prosentin.

Pykälää edullisempi tapaus on yleensä liikkeen esitelyauto. Sillä on ajettu yleensä muutama tuhat kilometriä, ja hinta on yleensä reilusti edullisempi kuin uudella autolla. Se ei kuitenkaan ole uusi, eikä väri tai varustus välttämättä ole aivan toiveiden mukainen.

Tuohon paras auto -juttuun ei minulla ole vastausta. Sen saa jokainen itse päättää. Minusta Toyotan tai Fordin mallistoista löytyy riittävän tasokkaita ja ylellisiäkin malleja. Rolls-Royce tai Maybach tarjoavat sitten sitä tasokkuutta jo reilusti enemmän.

Julkaistu: 8.12.2003

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.